Polisskolan - Vad hände sen?, del 1

       

STEVE GUTTENBERG (1958-) - Mahoney

Steve Guttenberg är kanske en av 80-talets stora komedistjärnor - som försvann. Han hade en relativt stor roll i filmen Pojkarna från Brasilien 1978, därefter kom, det för Steve, gyllene 80-talet. Allt började med en roll i Fiket, därefter det stora genombrottet i Polisskolan. Sen rullade allting på, han gjorde filmer som Cocoon, Short Circuit, Tre män och en baby, Vittnet i fönstret och en stort antal uppföljare till flertalet av dessa filmer. Under 90-talet försvann Guttenberg, och under en fem års period gjorde han inte en enda film. 1995 dök han återigen upp i familjefilmer som Två skall man vara, Hemma är bäst och Zeus och Roxanne. Av en något okänd anledning valde han också att medverka i b-actionfilmerna Overdrive (1997) och Airborne (1998).
2002 gjorde han regidebut med filmen P.S. Your Cat is Dead, vari han också spelade huvudrollen. Under de senaste åren har han medverkat i mindre filmer såsom Domino One (2005), Mojave Phone Booth (2006). Framöver kommer vi se honom i actionfilmen Fatal Rescue, dramat Making Change och komedin Major Movie Star tillsammans med Jessica Simpson. Jag är skeptiskt till att dessa filmer kommer återföra Guttenberg till 80-talets glansdagar...
Att nämna är också det faktum att han kommer medverka i familjefilmen Shannon's Rainbow, där en av medspelarna är Eric Roberts, vilket brukar tendera att betyda "mindre bra kvalité". Men å andra sidan medverkar Roberts i den nya Batman filmen.

I övrigt så är herr Guttenberg involverad i välgörenhets arbete, där han bland annat driver en lägenhetsbyggnad för ungdomar som kommer från fosterhem och behöver hjälp in i vuxenlivet. Han har också nyligen medverkat i ett amerikansk program i stil med Let's Dance. Han vann inte...

Kommentarer
Postat av: Jona

Ah, ett oerhört trevligt iniativ från dig min bror. Uppskattar att denna blogg blandar tungt med lätt. Steve Guttenbergs senaste tid har väl nästan enbart inneburit independent-rullar, TV-filmen "Poseidon" är väl ett undantag, men den gjordes ju i vevan av Wolfgang Petersens storfilm med samma namn vilket tydligt gör att det framgår var Steve spelar - i B-laget.



Dock förstår jag inte din dragning till att måla ut Eric Roberts som en parameter för dålig kvalité. "The Dark Knight" kommer att sätta honom på kartan igen (nja).

2008-07-20 @ 15:40:34
Postat av: Adam

Tack brorsan!

Mitt mål är att ha en bra balans av både djupt och ytligt. Det är ju faktiskt den bästa bilden av livet också, för man har sina djupa stunder men också sina ytliga. Sås utan potatis är inte alls samma sak som med...



Eric Roberts karriär får förhoppningsvis ett uppsving i och med Batman. I vilket fall som helst så är Roberts (tillsammans med många fler) tyvärr lite av en fluga - och flugor drar sig som bekant oftast till skit.

2008-07-21 @ 00:43:15
URL: http://filosofadam.blogg.se/
Postat av: Malin

ahh..en polisskolan blogg..kan det bli bättre..? Jag tror inte det..och Mahoney, han var ju bäst av dem alla! Älskar honom i "Tre män och en baby"..väntar med spänning på fortsättningen, glöm inte att skriva om "ljudkillen" bara..

2008-07-21 @ 11:24:58
Postat av: Jona

Jag är inte sist med att erkänna den stora mängd skit som Eric har medverkat i. Jag tror dock att "The Dark Knight" inte innebär någon större förändring. Han har dock fått sig en liten uppåtkurva på senare tid, i och med "Heroes".



Förra filmen, "Batman Begins" innebar ju inte så mycket för Rutger Hauer.



Men det är väl det som gör dessa snubbar så underhållande.

2008-07-21 @ 18:25:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0