Varför göra det så svårt för sig?

Sanningen är något av det värdefullaste som finns. Och väl värt att vaka över. Även om sanninge är svår att hålla sig till, för lögnen är ibland den enklaste utvägen - dock enbart den kortvarigaste utvägen.
Jag förstår inte varför människor inte kan säga som det är ibland. Varför göra det så svårt för sig själva? Och förstår man inte vad lögnen leder till?
En människa som ljuger blir till sist en ointressant människa. Genom lögner tar man bort sitt livs mening. För varför uppmärksamma en människas liv, om man aldrig vet om det man får se är äkta?
Sanningen håller livet uppe, medans lögnen dränerar dess innehåll. Lögnen isolerar en människa sakta men säkert, tills människan står helt ensam och till sist även måste fly ifrån sig själv.
"Sanningen skall göra er fria", har det blivit sagt. Och jag tror det stämmer. Därför frihet är att veta och förstå det man har inför sig. Lögnen förvrider och gör oss blinda. Genom lögnen blir vi bestulna på sanningen, och vår frihet. Och det finns bara ett botemedel som kan bryta lögnens makt.

Sanningen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0