En fråga om förnyelse

Det finns två sätt att bli av med allt hat:

1. Du kan släppa ut det, börja använda det, börja hata. Resultatet blir att världen blir hatad och att du inom dig lämnar en lucka som snart börjar fyllas med nytt hat.

2. Men du kan också ta allt hat och behålla det, men börja förvandla det, förvandla det till kärlek. Och därefter släppa ut det. Samma kraft i hatet blir genom förvandlingen en sorts rekyl vars effekt blir att man älskar världen - och fyller andras luckor med någonting gott.

Denna princip gäller allt ont som vi bär på inom oss. Och samma princip tror jag gäller det som Gud vill göra med oss människor. Gud är inte ute efter att fördöma oss och byta ut oss. Att gå från den gamla människan till den nya handlar inte om att bli utbytt.
Det Gud gör är att han tar allt det gamla i oss och förvandlar, förnyar det till något nytt. Han bearbetar oss bit för bit, restaurerar upp oss. Och kraften i denna förvandling blir synlig när något nytt kommer ur den.

Att vara kristen är så lite en fråga om att ersätta en gammal livsstil med en ny. Det handlar om att ta den gamla livsstilen och forma om den - samma materia, men en annan utstrålning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0