Ny NHL-säsong

För mig är det alltid lika spännande att en ny säsong av NHL tar fart. Sen barnsben är jag dödligt förtjust i NHL-statistiken, och jag följer med glädje mina gamla favoriter. Det är dags för mig att uppdatera alla bloggläsare (av er som nu delar mitt NHL intresse) över hur läget ser ut inför säsongen 2009-2010. En snabb överblick kan konstatera att det detta år blivit ett stort manfall på veteranhimlen - men det var också lite väntat.

Här följer listan på veteranerna:

Paul Kariya, 34 (För din skull Josef) - Kör sista året på kontraktet med Blues. Han lär förlänga eller hitta nytt lag efter säsongen.
Ian Laperriere, 35 - Skrev i somras på ett 3-års kontrakt med Philadelphia
Brad May, 37 - Har inte signat ett nytt kontrakt ännu, men är på gång med Red Wings.
Rob Niedermayer, 34 - Ny-signad av New Jersey Devils. Borde kunna ge NHL några år till.
Miroslav Satan, 34 - Har inget nytt kontrakt inför säsongen. Kanske han lämnar NHL?
Sean O'Donnell, 37 - Har spelat 82 matcher under 2 säsonger. En stabil spelare, som dock sällan gör mål. 0 förra säsongen.
Kirk Maltby, 36 - Sista året på kontraktet i Red Wings. Maltby har nog ändå några år till att satsa på.
Chris Pronger, 34 - Skrev i somras på ett 7-års kontrakt med Philadelphia. Så Pronger räknar med att spela ett tag till.
Kris Draper, 38 - Draper har 2 år kvar på kontraktet och han verkar trivas i NHL. Troligtvis kommer han vara över 40 när han slutar sin NHL-karriär.
Todd Marchant, 36 - Ångar vidare.
Adam Foote, 38 - Har sitt sista år på kontrakt med Avalanche. Ny kapten efter Sakic. Kan tänkas att han drar sig tillbaka efter säsongen. Men vem vet?
Brian Rolston, 36 - Har 3 år kvar på sitt kontrakt med Devils. Stabil, men lite av en doldis.
Jason Arnott, 34 - Arnott har två år kvar på kontraktet och han har visat storform de senaste säsongerna. Många år kvar i NHL antar jag.
Chris Gratton, 34 - Gratton har de senaste åren fört en anonym roll i NHL, och inför säsongen har han inte, så vitt jag vet, skrivit något nytt kontrakt. Gratton är bara 34, men kanske NHL-karriären är över för honom?
Rob Blake, 39 - Har nytt kontrakt med San José, och är ny kapten för laget. Blake har nyligen uttalat sin glädje över att få spela, och han skulle kunna ha några år kvar att ge.
Glen Murray, 36, - Har fortfarande inte hittat ett nytt lag sedan Bruins köpte ut honom, och man kan ju summera det hela med att pengar ibland går före spel. Tråkigt, på en så pass bra spelare.
Markus Näslund, 36 - Lade skridskorna på hyllan den 4 maj, lite oväntat tyckte jag.
Vyacheslav Kozlov, 37 - Ett år kvar på sitt kontrakt med Atlanta. Kommer från en lyckad säsong, och kan ha ett par år kvar i ligan - om nu inte hemlandet lockar.
Keith Tkachuk, 37 - Skrev på ett nytt ett-års kontrakt med St.Louis, och ångar vidare.
Mike Sillinger, 38 - Drogs sig tillbaka den 26:e augusti.
Alexei Kovalev, 36 - Skrev på ett två-årskontrakt med Ottawa.
Bryan Smolinski, 37 - Huserar vidare i AHL utan att lyckas hitta ett nytt kontrakt med en NHL-klubb, troligtvis är hans NHL-karriär över.
Owen Nolan, 37 - Ett år kvar på kontraktet med Minnesota.
Roman Hamrlik, 35 - 2 år kvar på sitt kontrakt med Montreal.
Bill Guerin, 38 - Skrev på ett nytt ett-årskontrakt med Pittsburgh. Känslan är att detta kan vara hans sista säsong i NHL.
Scott Niedermayer, 36 - Är med i år igen trots att han de senaste åren spekulerat i att dra sig tillbaka. Vi får se vad som händer, men han skulle lika gärna harva vidare ett par år till.
Teemu Selanne, 39 - Tänker spela säsongen ut, har därefter sagt att han ska lägga skridskorna på hyllan.
Doug Weight, 38 - Nytt kontrakt, och precis utnämnd till kapten över Islanders. Kanske ändå inte Weights sista säsong?
Sergei Zubov, 39 - Lämnade NHL för KHL innan säsongen.
Darryl Sydor, 37 - Precis skrivit på ett nytt ett-årskontrakt med St. Louis.
Geoff Sanderson, 37 - Vi inväntar fortfarande på att han officiellt ska dra sig tillbaka.
Sergei Fedorov, 39 - Valt att avsluta sin karriär i KHL
Mathieu Schneider, 40 - Signades av Vancouver inför 09-10 säsongen. Kul, hoppas han har några år kvar.
Bobby Holik, 38 - Drog sig tillbaka den 23 maj
Nicklas Lidström, 39 - Ett år kvar på sitt kontrakt. Blir intressant i vår och se vad "Lidas" väljer att göra. Jag tror det lutar åt att bli hans sista år i NHL.
Mats Sundin, 38 - Lade skridskorna på hyllan den 30 september.
Martin Gelinas, 39 - Efter en tid i Schweiz drog sig Gelinas tillbaka från hockeyspel och är nu anställd inom Predators-koncernen.
Mike Modano, 39 - Modano har ett år kvar innan hans kontrakt med Dallas går ut. Han har själv uttryckt att han därefter kommer, om han fortsätter spela, att spela på årsbasis.
Jeremy Roenick, 39 - Den 6:e augusti avslutade Roenick, inte helt oväntat, sin NHL-karriär.
Rod Brind'amour, 39 - Brind'amour fortsätter trampa på, och än så länge har inga karriäravslut varit på tapeten.
Joe Sakic, 40 - Den 9:e juli avslutade Sakic karriären. Inte alls förvånande, men desto tråkigare. En av mina favoriter alltsedan början av 90-talet.
Brendan Shanahan, 40 - Skrev på ett nytt ett-årskontrakt med Devils, men har i dagarna tydligen avbrutit detta och ska leta efter eventuellt ett annat lag. Det troliga är nog att han avslutar sin karriär. Tråkigt. Hade sett fram emot ännu en säsong med Shanahan på isen.
Teppo Numminen, 41 - Doldisen från Finland avslutade sin karriär den 4:e augusti. En långkörare och slitvarg.
Gary Roberts, 43 - Inte helt oväntat kom slutet på Roberts karriär mitt i spelande säsong. En eloge att han höll sig kvar så pass länge.
Mark Recchi, 41 - Skrev på ännu ett ett-årskontrakt med Boston. Recchi menar själv att detta blir hans sista säsong. Men hoppet är det sista som överger. Av trion Sakic-Turgeon-Recchi, så är det nu endast Recchi kvar för mig att följa.
Mike Keane, 42 - Har fört en dold karriär i AHL de senaste åren. Det troligare är att han inte kommer tillbaka till NHL, men det är alltid kul att se spelare fortsätta trots hög ålder.
Claude Lemieux, 44 - Inte helt oväntat lade Lemiuex skridskorna på hyllorna efter 08-09 säsongen. Men han visade att veteraner fortfarande kan.
Chris Chelios, 47 - Trots sin höga ålder vill Chelios spela. Detroit valde att inte förlänga hans kontrakt. Han letar annat lag, och om han inte lyckas hitta något kommer han att dra sig tillbaka som aktiv spelare. Jag hoppas innerligt att han hittar ett lag att spela med.

Andra intressanta namn som dragit sig tillbaka inför den nya säsongen är:
Jason Smith, 35, Patrice Brisebois, 38, Bret Hedican, 39, Derian Hatcher, 37

Extra roligt detta år var att Theoren Fleury, 41, försökte sig på en comeback - och han var på god väg att lyckas. Men Flames och Fleury var överens om att inte ge honom ett kontrakt, trots att han visade bra spel på träningslägret. Fleury har nu officiellt dragit sig tillbaka från hockeyn.

Nu väntar en spännande säsong :)


Kommentarer
Postat av: Josef

Lidas har några år kvar att ge, absolut! och var är Kariya på denna lista?

2009-10-03 @ 01:39:44
Postat av: Adam

Listan är baserad på två förutsättningar: 1. Spelaren ska ha spelat 1000 matcher, 2. Spelare ska vara minst 35. Och Kariya uppfyller inte dessa förutsättningar. Men jag kommer att göra ett litet tilläg nu idag med en ny lista på lite fler veteraner.

2009-10-03 @ 09:14:33
URL: http://filosofadam.blogg.se/
Postat av: Josef

Kariya är episk i dessa sammanhang,därför platsar han:)

2009-10-03 @ 10:32:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0