Gör rum i bokhyllan...

... för här kommer fyra böcker till!

Jag har idag hämtat ut ett paket innehållandes fyra - förhoppningsvis - läsvärda böcker. Alltid trevligt med nya bekantskaper i böckernas värld. Jag blir dock också påmind om hur många böcker jag har ståendes i hyllan, och som jag aldrig läst - inte ens öppnat. Men men, dom får vänta ytterligare en tid.
Detta är de senaste inköpen:

De gnostiska evangelierna - Elaine Pagels
Har funderat på att köpa den sedan länge, och fick härom veckan uppmaningen att läsa den. Så nu tog jag tag i den saken. Ska bli intressant att läsa, och jag tror den kommer röra upp en hel del i mina tankar kring Bibelns trovärdighet och historiska vittnesbörds trovärdighet.

Lord or Legend? - Wrestling with the Jesus Dilemma - Gregory Boyd & Paul Rhodes Eddy
Som komplement till Pagels bok inhandlade jag denna. Har sneglat på den en tid men valt att avstå. Dels i väntan på en översättning (vilket lär dröja, utifrån min erfarenhet av Boyds andra alster) och dels av ointresse för att återigen läsa en bok om ämnet. Men nu är det dags att friska upp min inre debatt igen. Boyd är en av mina favoriter när det kommer till lätbegripliga böcker om obegripliga ämnen - eller hur jag nu ska uttrycka mig. Läs gärna hans "klassiker" Brev från en skeptiker.

Bön - spelar det någon roll? - Philip Yancey
En lång väntan är över. Yanceys senaste har genomgått översättningen - och troligtvist också överlevt den. Har inte ännu vågat mig på att läsa Yancey böcker på hans modersmål, lite i rädsla av att jag inte kan ta emot det som är så välbekant för mig i hans böcker. Men nu när jag snart har läst allt på svenska, kanske jag skulle ta och pröva en på engelska?
Denna bok tar upp ett ämne som jag verkligen funderat på just nu, och som fångar mitt intresse - i annat fall brukar Yancey skriva om ämnen på ett sätt att de blir intressanta och aktuella oavsett.

Ortodoxi - Gilbert Keith Chesterton
Har denna på engelska. Har även påbörjat läsningen av det exemplaret. Men jag lämnade läsningen och sen tog jag aldrig upp den igen. Min engelska behöver bli bättre - det är inte Chesterton som behöver lära sig skriva. Nu har Artos varit vänliga och översatt denna bok (något jag för övrigt inte visste förrän jag fick hem den idag), så jag sitter nu med en sprillans ny utgåva av Chestertons klassiska bok där han förmedlar sin filosofi. Har redan påbörjat läsningen.

Jag får skäl till att återkomma med reflektioner och synpunkter efter att böckerna, med tidens gång, blir lästa. Har du läst någon av dessa böcker får du ju gärna berätta vad du tyckte!

Kommentarer
Postat av: alexander

Lånade Gardells - Om Gud, idag.

2008-07-02 @ 22:52:58
Postat av: Andreas

Ouh, spännande... Om man ändå hade mer tid till att läsa. Det mesta jag läser numera är jobbrelaterat. Jag ser fram mot att höra vad du tyckte om dem!

2008-07-04 @ 17:41:33
URL: http://www.andreask.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0