Polisskolan - Vad hände sen?, del 4

   

BUBBA SMITH (1945-) - Hightower

Hightower hade också en liten favoritstämpel bland esemblen. Han var ju stark, och det var ju coolt att vara stark (och kunna välta polisbilar). Samtidigt så var Hightower lite av en doldis i serien, han sa inte mycket utan var mest där och gjorde sitt jobb. Och han var från början florist.
Bubba Smith - mannen bakom rollen, och mannen med det sköna förnamnet - han var först känd som spelare inom amerikansk fotboll, där han blev ihågkommen pga sin enorma storlek. 1967-1976 var de år som han var aktiv som proffsspelare. Efter fotbollskarriären gick han över till teve- och filmkarriären. Hans första film var Superdome (1978), och den handlade inte helt oväntat om amerikansk fotboll. Polisskolan blev hans första stora roll, även om den föregicks av en mindre roll i filmen Stroker Ace, där Burt Reynolds hade huvudrollen. Några andra anmärkningsvärda filmrollen kom det inte att bli under 80-talet eller 90-talet. Han gjorde förvisso två biroller i filmerna Black Moon Rising (1986) och När skinkorna tystnar (1993). Men Polisskolan kom att bli hans mest kända filmer. År 2000 gjorde han en roll i b-filmen Down 'n Dirty och 2004, även då i b-filmen, Full Clip. Väntar härnäst gör en mindre roll i b-skräckisen Blood River. Det är inte ett tecken på en stigande karriär för Bubba.

Hightower verkar alltså än så länge vara den roll som Bubba Smith kommer att bli ihågkommen för mest.

Kommentarer
Postat av: Tessa

HighTower är en riktigt skön glidare i filmerna Polisskolan. Gillar honom skarpt.

2008-08-01 @ 11:45:02
URL: http://swedishbombaygirl.devote.se
Postat av: sara

hejsan :) hörde att du skulle komma till krokek.

2008-08-03 @ 01:32:47
URL: http://buckler.blogg.se/
Postat av: Adam

Hej Sara

Det stämmer, kommer dit på söndagkväll och sover där till onsdag. Sen ska jag in till stan lite under dagarna, men tillbringar nog en stor del av tiden ute i krokek.

Förhoppningsvis ses vi denna gång :)

2008-08-03 @ 04:09:55
URL: http://filosofadam.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0