Nordkap09, Dag 1

Då var det så dags att redogöra för min "lilla" resa till Nordkap förra veckan. Jag hade inga möjligheter att blogga under själva resans gång, utan det får bli såhär i efterhand. Jag kommer att göra detta till en följetång där jag återberättar min resedagbok, dag för dag.
Häng med och kommentera gärna :)
(Bilder kommer förhoppningsvis upp i efterhand under inläggen, för tillfället har jag inte tillgång till bilderna på min dator)


DAG 1 - Söndag 16/8

8:26 Hemmet, Oskarshamn
Nu sitter jag i bilen. Snart rullar jag. Allt är (förhoppningsvis) fixat. Bilen blev en Golf, inte en Polo som planerat. Det är helt okej, haft samma modell innan och de fungerar riktigt bra. Den luktar hyrbil i alla fall.
Snart kommer den att lukta man.
Musiken kirrad, kartan med, kudden nerpackad, morgonkaffet drucket, dörren låst, bönen bedd, och blåsan tömd.
Jag är redo.

8:34 Oskarshamn
Tömde hushållssoporna. Fick jag det gjort också.

10:44 Maxi, Norrköping
Det är dags för lite inköp till resan i form av konserver och annat av vikt att ha med. Har precis släppt av två stycken liftare. Två unga grabbar från Norrköping. Max och Gabriel. De hade varit på Gotland och jag plockade upp dom utanför Gamleby. När jag frågade dom var de skulle sa de: Norrköping... men vi är glada om du kan ta oss en bit på vägen. Jag skrattade och sa att jag ska ända till Nordkap så hoppa in. Grabbarna visste inte vad Nordkap log så dom förstod inte det roliga i det hela.
Alltid kul med liftare. Blir lite sällskapligt och man får chansen att visa lite medkänsla för andra människor.

11:41 Jula, Norrköping
Tält inskaffat. Reservdunk likaså.

11:53 Vilbergen, Norrköping
Kort stopp och lunch hos farmor. Hon tycker alltid det är kul när barnbarnen tittar förbi.

12:53 Norrköping
Resan går vidare norröver. Stockholm nästa. Farmor gjorde mig påmind över att jag glömt kängorna (där fick jag mig en känga :P)

13:43 Strömsfors
Stannade till och besökte gamla tonårshemmet. Annorlunda blir det sammanfattade ordet. Träffade mina gamla grannar och satt och pratade ett tag på deras altan.

14:23 Sillekrog
Dags att tömma blåsan. Inser att jag ligger lite efter i tidsschemat. Umeå blir ett svårnått mål första dagen.

16:49 Gävle
Första tankningen, och jag har för första gången i mitt liv kört 120 och varit lagligt (varför har vi inte sådana sträckor i Småland?). Vägen mellan Sthlm och Gävle är döden. Varför bor knappt någon utmed den biten? Uppsala blir en ljusglimt i mörkret.

18:05 Ångersjön
Snarti Hudiksvall. Trots namnet på rastplatsen så ångrar jag inte resan hittintills. Var tvungen att stanna lite kvickt och fika innan jag ska träffa brorsan i Härnösand. Han ska till Afrika och är där på Sida och läser en kurs.
Tappade just skeden i vaniljsåsen.
Nya favoritlåten: Into the Blue av Cain's Offering
Tappade skeden igen.
I samma sås.

20:08 Härnösand
Framme hos brorsan Jona. Det regnar. Kanske jag övernattar här?

21:53 Härnösand
Har hängt med Jona ett tag. Mkt trevligt. Märker hur vi mer och mer delar olika vuxenliv på varsina håll. Något som inte gör att vi växt ifrån varandra, snarare för det oss närmare varandra.

22:34 Utansjö
Tältet är uppsat i skenet av billyktorna. Det blev en liten plats precis innan Höga Kusten-bron. Fin utsitk imorgon... kanske?
Campar på en liten avkrok i skogen. Hoppas ingen kommer och går förbi, de kommer säkerligen undra vad jag är för tok. Pittoreskt och spartanskt.
Godnatt!

DAGSSUMMERING:
Första dagen var mest en transportsträcka. Men jag fick träffa en hel del människor och det gav kvalitékänsla. Inför resan var jag en aningen nervös, man vet aldrig hur ensamheten och okändheten får sig själv att reagera. Blev ganska förvånad att kustvägen var så pass tråkig, hade förväntat mig en klart mycket mer intressant vägsträcka. Sundsvall var en stad som gav ett grått intryck. Mycket trafik som också bidrog till att resan mer fokuserades på tekniska trafikövningar än att blicka ut i landskapet. Sädesfält är vackra, men man vill inte få sådan utsikt avbruten med att man stirrar in i baken på en lastbil...


Kommentarer
Postat av: Jona

Mkt trevligt att du tittade förbi i Härnösand. Som du säger, att vi valt olika vägar att gå gör nog oss och familjen mer förenade.

2009-08-24 @ 09:34:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0