Fira jul med Woody Allen - Lucka 4

Dagarna tickar på. Julafton kommer allt närmre. Det är den 4:e december.

En mycket viktig jultradition (eller vintertradition) är bastubad med tillhörande nakenrullning i pudersnön. Det är något jag saknar från mitt gamla tonårshem - vi hade bastu där. Vi grabbar trängde ihop i bastun och eldade upp den på 100 grader och sen sprang vi ut genom källargången, garaget och så rätt ut på baksidan av huset. Modigast var den som gjorde flest snöänglar, rullade mest varv i snön eller sprang ett nakenvarv runt huset.

Det var tider det.

Annars är fjärde december en dag som hör till de 9 första, dvs de där dagarna där man väntar på att luckorna ska bli tvåsiffriga. Julafton är ju tvåsiffrigt (24) och därför finns det ju en pskologiskt effekt av att man är framme vid lucka 10, det liksom känns som att man snart är där. Åtminstone gjorde det när jag var barn.

Vi det här laget hade mamma också upptäckt att man käkat upp all choklad i kalendern, och noggrannt försökt stänga igen luckorna igen.

För övrigt hoppas jag att mina kändisbilder skapar djup. Att mina ballader öppnar dina ögon (och öron) och att Woody Allen får en naturlig del i ditt julfirande :)

DAGENS KÄNDISBILD
The Dude, His Dudeness, Duder, El Duderino



DAGENS BALLAD
Shamandalie av Sonata Arctica
http://www.youtube.com/watch?v=T5AJW0j0urA 

DAGENS WOODY CITAT
"I'm astounded by people who want to 'know' the universe when it's hard enough to find your way around Chinatown"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0