I religionens spår

För tillfället läser jag ytterligare en bok skriven av Gregory Boyd (hans böcker är alltid läsvärda), denna gång heter boken Repenting from Religion - Turning from Judgment to the Love of God. Måste säga att det är en bok som, om man sätter sig in vad den vill säga, verkligen öppnar upp perspektiven. Man kan tycka att bokens titel är lite missvisande: att omvända sig från religion för att vända sig till Gud, det kan väl ändå inte stämma? Religion och Gud är ju ändå två komponenter som är oskiljaktiga åt. Eller?

Jag har mer och mer, djupare och intensivare, börjat förstå hur stor kylftan är mellan religion och Gud. Istället för att vara oskiljaktiga är de snarare omöjliga att föra samman. Denna bok visar på ett tydligt sett hur så är fallet. Vi brukar ifrån kyrkor höra talet om synd och om hur vi måste be om förlåtelse för våra synder. Religion kan vara en av de största synder som någonsin kommit till jorden. Därför behöver kyrkan omvända sig från religionen - och vända sig till Gud.

Varför är religionen ett problem? Därför att det religionen lyckas frambringa till mänskligheten, är endast en samling föreskrifter hur man ska nalkas Gud, och den andra sidan av det myntet är alltid fördömmelse. Alltså precis motsatsen till vad Gud står för. Korset är ju beviset för hela mänskligheten att Gud valde att istället för att döma oss, så dömde han sig själv. Orden kan inte ha en starkare innebörd "Fader, förlåt dom, för de vet inte vad de gör"!

Ändå fortsätter vi döma varandra. Vi placerar varandra i olika fack. Och vi tror alltid att vi är bättre än de flesta, och åtminstone bättre än någon. Religion är enbart ett perfekt sätt att dölja fördömmelsen på genom att försöka vara from. Detta är religionen i ett nötskal: innanför allting finns endast domen, inte Gud.

Jag tror att vi alla hungrar och törstar efter Gud. En del av oss kanske vet det, en del av oss kanske inte vet det, och en del förnekar det. Men jag tror ändå att vi alla gör det. Kyrkan ska välkomna alla utifrån deras hunger och törst, inte utifrån deras moral eller åsikter. Den som hungrar behöver bli mättad, den behöver inte höra att den tror fel om Gud. För vem bryr sig om det? Inte Gud i alla fall...


Kommentarer
Postat av: En liten tanke

Känner till problemet med religion vs tro

Alla kristna skyller på religion och tar avsstånd från att allt ont kristna gjort genom tiderna har något med gud att göra



men jag menar det motsatta... där du finner kristen gudstro finner du religion... och där finns det alltid galningar som får för sig att driva ut onda andar ur folk som behöver profisionell hjälp eller en salig profet som berättar för alla andra vad de ska tycka och tro.



Nej det är den kristna guden som är farlig, ITNE RELIGION. Det finns exempel på ikke våldsamma religioner där de kristna problemen inte existerar. Jag är övertygad om att de säkert har andra problem MEN faktum är... Kristendomen är en våldsam och hemsk förtryckande relgion.



Står det inte i bibeln att gud är en krigsgud?

Gud är kärlek... och krig!

2010-06-19 @ 16:28:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0