Från en knasboll till en annan

Kristna människor är knasiga. Det är en allmänt vedertagen sanning. Jag hör till en av dessa knasiga människor. Och det finns en chans att jag, utav alla dessa knasbollar, är den allra största knasbollen. Men jag köper det. Jag tänker fortfarande tro på knasiga saker såsom att Jesus lever trots att han dog, att Maria blev gravid utan att "lekt" med en man, och att Gud finns (kanske det knasigaste av allt i och med att frågan om Gud möjliggör eller omöjliggör alla andra knasiga påståenden).

Men å andra sidan undrar jag om inte det egentligen är så att det är hela världen som är så pass knasig att det enda sunda och sanna är just det som världen uppfattar som knasigast. Att världen lite har tappat sitt förstånd, och kan på så sätt inte ens förstår det förståndiga när den möter det.

Jag accepterar att folk kallar kristen tro för idioti. Men om vi tänker efter är det väl ändå mer idioti att en stor del av mänskligheten lägger ner mer tid på att köpa de senaste prylarna, jobba på ett utseende som oundvikligen ändå kommer bli rynkigt, och lägga tidsschemat utifrån dokusåpornas sändningstid. Det om något är väl ändå knasigt?

Vårt samhälle tycker det är extremistiskt när kristna står på stan och predikar med kaffekanna och bullar. Men när tonåringar tältat utanför leksaksaffären för att köpa det senaste WOW eller skriker frenetiskt när de möter den senaste idolkändisen på stan, då är det fullkomligt normalt. Är inte det också knasigt?

Till sist måste vi kanske ändå enas kring en enda stor universal sanning: nämligen den att vi alla är knasiga. Vi råkar bara vara knasiga över olika saker. Jag är knasig för att jag tror på Jesus. En annan är knasig för att hon spenderar alla sina pengar på smink, en annan sina pengar på dyr kaviar.

Svaret på varför allt är så knasigt i vår värld måste vara ganska uppenbart: världen är ju fylld av knasbollar. Och de få människor som faktiskt inte är knasiga, ja dom lär ju ändå bli kallade för knasiga, för världen runt omkring förstår inte bättre - den är ju nämligen knasig.

Så imorgon när jag vaknar kan jag lova dig som läser detta, att jag kommer vakna och fortsätta vara en knasig kristen. Min egen erfarenhet har visat att det är det mest förståndiga jag kan göra!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0